סטיב נסימה הוא אחת הדמויות החשובות בשדה האמנות העכשווית בארץ. שוחחנו איתו על המגמות בעולם האמנות והיוצרים הבולטים של הרגע
אספן האמנות המוביל בארץ מגלה לנו איך מזהים את הדבר החם הבא
נסימה משוחח איתנו מחלל הגלריה, קרן לאמנות אותה פתח יחד עם האוצרת המכובדת ומנכ"לית מוזיאון תל אביב לשעבר, סוזן לנדאו. את הגלריה הזו הוא השיק בנובמבר 2020, בשיא תקופת הקורונה, כשיותר מכל שררה אי ודאות באוויר "החלטתי שלהיות בבית ולצפות בנטפליקס זה לא מתאים לי, אז פתחתי באופן מאוד ספונטני ואימפולסיבי קרן לאמנות פה בתל אביב" מספר נסימה בנונשלנטיות. הרעיון נבע מתחושת תסכול שהרגיש, כי לטעמו לא היה בעיר מקום לאמנות בינלאומית עכשווית "לא היה לי ממש לאן ללכת כדי לראות אמנים שאני מחבב, עוקב אחריהם או אוסף, חוץ ממוזיאון תל אביב שעושה עבודה מצוינת בתחום הזה, אבל חשבתי שזה עדיין חסר".
את המסע הוא התחיל בארגון תערוכת פופ אפ שהציגה אמנים צעירים, רעיון שנגנז בדקה התשעים עקב בעיות עם החלל, אך זה לא עצר את נסימה. "ממול לבית שלי היו ארבעה חללים, שבעבר היו סופר ובית קפה ועמדו ריקים ומאוד מוזנחים. יום אחד עברתי שם וראיתי פתקים על החלונות שכתוב שהמקום הושכר. זה הדליק אותי, אני מאוד אוהב להשיג את מה שאני לא יכול ועשיתי הכל כדי לקבל את זה". הוא כמובן זכה בחלל ובלי יותר מדי אסטרטגיות, הפך את המרחב הנטוש לתערוכת הפופ אפ הראשונה. התערוכה נחלה הצלחה ומאז הפכה למשכן קבע, מרכז אמנות שאירח עד כה אלפי מבקרים ומציג את יצירותיהם של כ-110 אמנים מרחבי העולם ויותר מ-400 עבודות.
אמנות היא סוג של אסקפיזם, אליה אנחנו יכולים לברוח לשטוף את העיניים, להרחיב את האופקים ולהעשיר את הנפש. "אנחנו חיים בעולם אחר ושונה, קצת מסובך, יותר מפחיד. זה בא לידי ביטוי בכך שאנשים רוצים אמנות קצת יותר קלה, יותר חלומית, כזו שמאפשרת לנו לשכוח מכל המציאות שלפעמים לא נעימה; אם זה מגפה, משבר האקלים או מלחמות, אנחנו צריכים למצוא דרך להירגע והאמנות מאפשרת זאת".