מאיה סמירה, צבע טרי 2021
מחזיקה של מאיה סמירה NOX Contemporary

12 הדברים שאתם חייבים לראות ביריד צבע טרי 2021

בלוקיישן חדש ומרגש, יריד צבע טרי נפתח ויש בו המון אמנות, עיצוב ותרבות לספוג, לראות ולהכיר. שחקנים ותיקים לצד חדשים, אמנותיים לצד עיצוביים, אלה הבחירות שלנו

תמר דגני ו-Zohara

בדוכן משותף מציגות מעצבת הטקסטיל תמר דגני ומעצבת הקרמיקה זהר סאלי את עבודותיהן. מטרתו של פרויקט Holding Smoke של סאלי היתה להעצים את פוטנציאל השילוב שבין קרמיקה לטקסטיל. כדי לעשות זאת, היא פיתחה טכניקה חדשה המאפשרת יצירה של אובייקטים בעלי נראות ייחודית, תוך שימוש במתודולוגיה שדרשה המצאה מחדש של מושגים בעולם הקרמיקה. התהליך מבטיח כי כל אובייקט הוא ייחודי ולעולם לא יהיה זהה לאובייקטים אחרים שנוצרו באותו האופן. 

 

דגני מציגה סדרה של מוצרי טקסטיל לבית, ארוגים בעבודת יד וצבועים באופן טבעי בחלודה, כתוצאה משילוב ברזלים חלודים בתוך מבנה האריגה. השימוש בחלודה נובע מתוך נטייה אישית שךל דגני לעסוק בחומרים 'שוליים', זמינים ויומיומיים, ולהעניק להם חיים חדשים דרך העיצובים. היא מדגימה, כיצד הפגמים שמותיר הזמן בחומר הם מקור ליופי ולחַיּוּת.

זוהרה סאלי
טקסטיל בצבע חלודה אמיתית, של זוהרה סאלי (צילום נעם בן צבי)

טסלר + מנדלוביץ

המותג הבינלאומי עוסק בטכנולוגיית ייצור של טקסטיל עץ תלת ממדי, והוא הוקם במטרה לקדם קיימות וייצור באפס פסולת. אורלי טסלר ואיתמר מנדלוביץ מפתחים טקסטיל עץ גמיש, וממנו מייצרים חיפויי קיר ואריחים אקוסטיים, ריהוט עכשווי ומוצרים לבישים חדשניים. קולקציית 2021-2022 עוסקת בריכוך חללי פנים ובפרט בריכוך וספיגת סאונד במטרה ליצור חלל נעים ורגוע. פני השטח מייצרים אפקט עץ בעל גיאומטריה רכה וטקסטילית, במטרה לגרום למשתמשים לגעת, ללטף ולהירגע.

טסלר ומנדלוביץ
טסלר ומנדלוביץ מכסים את קירות היריד (צילום נעם בן צבי)

עודד לברן

לברן מציג את 'שלכת האימפריות', סדרת דימויים בהשראת עולם הטבע ושמבטאת הקבלה למחזוריות ותהליכי קריסת אימפריות לאורכה של ההיסטוריה האנושית. כל דימוי בסדרה מוקדש לאימפריה אחרת מן העבר: הדימוי מציג עלה שלכת מתפורר המרחף במרכזו של חלל שחור, על גביו הוטמעו רמזים מתוך מפה היסטורית. כל עלה מסמל את אקורד הסיום של אימפריה כבירה.

עודד לברן, צבע טרי
'שלכת האימפריות' של עודד לברן, בתמונה: האימפריה הרוסית

שאול כהן

כהן בוחר בעבודותיו להבליט את המחוספס ואת מה שאיננו מיופה, ומוקיר דווקא את הרישול הישראלי. באמצעות עיצוב מיניאטורות, הנוצרות בשילוב של הדפסת תלת ממד עם צביעה וליטוש בעבודת יד, הוא חוקר את היומיומי והמובן מאליו. העבודות המרגשות שלו מציגות אייקונים ישראלים כמו סוכת מציל, דוכן פיס ופילבוקס צבאי, לצד בניינים שהזמן ניכר עליהם, עם גרפיטי, כתמי מים ממזגנים ותריסים שבורים מאורים מבפנים.

שאול כהן, עיצוב טרי
הבניינים המרגשים של שאול כהן (צילום נעם בן צבי)

מאור אהרון

בפרויקט אומפה לומפה 2021 אהרון מציג חומר, תנועה, קליפה. אובייקטים עשויים שכבות-שכבות של חומר שנרקח בעבודת יד ומונח על תבנית המורכבת על מחרטה שלא מפסיקה להסתובב. חיבורים של מלאכות עתיקות, טכניקה חדשה, ותשוקה צבעונית במפעל של עצמו.

מאור אהרון, קרמיקה ישראלית
רגע לפני הפתיחה, אומפה לומפה 2021 של מאור אהרון (צילום נעם בן צבי)

נויה – אמנות ישראלית מקורית

גלריית נויה מציגה שלושה אמנים ישראלים המציירים בסגנון היפר ריאליסטי וביניהם עבודותיה של האמנית פאני הורוביץ, היוצרת בטכניקות מגוונות. בסדרת הנשים שלה, השואבת השראה מתחום השיווק והפרסום, עיסוקה הקודם, היא בוחנת את קו התפר בין האישה האותנטית לבין הפרסונה אותה היא מציגה כלפי חוץ. 

פאני הורוביץ, גלריה נויה
עבודותיה של פאני הורוביץ בגלריה נויה (צילום נעם בן צבי)

מעין בן יונה ותמרה אפרת

בביתן משותף, בן יונה מציגה יצורים קרמיים מפורצלן שעיטוריהם יוצאים מפני השטח ומקבלים חיים חדשים, בעוד אפרת מציגה את העבודה 'האומנויות הדקורטיביות של היום', אשר מבוססת על עיבוד אלגוריתמי, הדפסה תלת ממדית ויציקות פורצלן בהשראת סוגי טקסטיל שונים מהבאוהאוס.

יצורים קרמיים של מעין בן יונה ותמרה אפרת (צילום נעם בן צבי)

ZALKIND

המותג של המעצב התעשייתי חן זלקינד שואף להביא פתרונות יצירתיים בתחום הריהוט והדקורציה, תוך חיבור בין הקסם של הייצור המסורתי לשימוש בחדשנות טכנולוגית. השנה ביריד הוא חושף קולקציה חדשה של ריהוט ותאורה ששמה דגש על שילוב חומרי בין מתכת לעץ תוך יצירת מניפולציות דומות של כיפוף ומתיחה על שני החומרים.

חן זלקינד, עיצוב טרי
עץ פוגש מתכת בסטודיו זלקינד (צילום נעם בן צבי)

NOX Contemporary

הגלריה מציגה תערוכה קבוצתית המציעה התבוננות מהפן האסתטי והאישי של נקודות המפגש ומערכות היחסים בין האדם והאמן לסביבתו הקרובה ולמקורותיו. השנתיים המאתגרות הביאו עמן כמיהה עזה ליופי ולאסקפיזם. בסימן זה של אופטימיות מחודשת וחזרה לחיים, האמנים יוצרים חיבורים ושיח אשר עוסקים בין היתר בייצוג של סביבה אורבנית ובעיקר העיר כדיוקן, חיבור וקשר בין בני אדם לעצמם ולסביבתם. אוצרות התערוכה: ורה פלפול ולימור מרגוליס

מיכל דניאל
'שוחה' של מיכל דניאל ב NOX Contemporary (צילום נעם בן צבי)

טל בטיט

פרויקט אתני-סינתטי שואב השראה משטיח קיר אתני מסורתי ומציע פרשנות חדשה ומודרנית שלו. הפרויקט מציג צורות חוזרות בגבהים משתנים, אשר משתלבות לכדי יצירת שטיח בעל דוגמה תלת ממדית. כל שטיח מורכב ממאות עד אלפי חלקי קרמיקה שנוצרו ביציקה לתבניות. בניגוד לשטיח רגיל, אפקט התלת ממד מייצר זוויות הסתכלות שונות, משחקי עומק צל וצבע חבויים, ומעניק לאלמנט הגרפי חיים חדשים.

טל בטיט
אנטי-סינטטי של טל בטיט (צילום נעם בן צבי)

סטודיו COZI

לסטודיו קוזי אלמנט פיסולי בחלל ושמו 'אינפיניטי'. הוא עשוי מעץ מכופף ומייצג רישום תלת ממדי, שרבוט של עפרון על נייר, סקיצה שהתעוררה לחיים. חלקי העץ חוברו באמצעות מחבר גיאומטרי חכם, השואב השראה מנגרות יפנית מסורתית ומאפשר יצירת אשליה של קו המשכי אינסופי שנמצא בתנועה.

האזור של סטודיו COZI (צילום נעם בן צבי)

מרינה פוזנר מציגה: שירלי שור

ארכיטקטורה פואטית 20/21 אינטרו למולטיוורס & NFT* – העבודות החדשות של שור נוצרו מתוך תחושת אכזבה עמוקה מטכנולוגיה, ובשל עיסוקה המחודש במושג ה'אנושי'. שור עוסקת בפרקטיקה של אמנות דיגיטלית וטכנולוגית, אך בתקופת הקורונה החליטה לחזור לבסיס, להליכה בשדות ולהתבוננות המדיטטיבית בטבע. היא יצרה סדרה של יצורים היברידיים, המהווים חיבור בין האורגני לאלגוריתמי, בין הפיזי לווירטואלי.

ארכיטקטורה פואטית של שירלי שור (צילום נעם בן צבי)

צבע טרי, יריד האמנות והעיצוב של ישראל, מתקיים זו השנה ה-13 בתל אביב. למשך שבוע, מדי שנה, הוא מושך קהל סקרן, חובב תרבות ואמנות, של למעלה מ 30 אלף איש. צבע טרי קם כדי לגשר, לחבר, ולשמש נקודת מפגש מזמינה בין הציבור הרחב, לבין אמניות ואמנים ישראלים. מטרת היריד היא לקרב בין קהל צמא לתרבות לבין הקהילה היצירתית, להכניס אמנות ועיצוב הביתה, ולהזרים משאבים לשדות האמנות והעיצוב המקומיים. בשנה שעברה התקיימה מהדורת האונליין המיוחדת לשנת 2020 ואילו השנה הוא חוזר לגרסה פיזית, לראשונה בוולודרום הלאומי על שם סילבן אדמס, בחסות קבוצת הפניקס ובשיתוף עיריית תל אביב-יפו.

 

צבע טרי – היריד לאמנות ולעיצוב, תל אביב 21-26.10, הוולדרום הלאומי ע"ש סילבן אדמס.

יש לכם רעיון? מחשבה? סיפור שתרצו לספר לנו? כתבו לנו ~>

אולי יעניין אותך גם...