מסעדת DIVERXO
מסעדת DIVERXO (צילום יחצ)

"כל יום מלא באתגרים ומשימות" אומר אדיר לוי, מנכ"ל קוסנטינו

לוי מספר על הערכים שספג בילדותו, על ההתקדמות בחברות משפחתיות, על דרכו לניהול החברה, על ההתמודדויות המאתגרות עם השוק המקומי ועל שאיפות לעתיד

לפני כחצי שנה מונה אדיר לוי לשמש כמנכ"ל החדש של קוסנטינו. קודם לכן, כיהן לוי במהלך שבע עשרה שנה במספר תפקידים בחברת אקרשטיין תעשיות, שם צבר ניסיון עד שהפך לבסוף לשמש כמנהל חטיבת הבנייה. "השנים באקרשטיין היו ללא ספק מאתגרות וכאלה בהן רכשתי ידע מעשי ומקצועי בתחום הנדל"ן" אומר אדיר לוי, מנכ"ל קוסנטינו "בזכות העובדה שמילאתי שם תפקידים רבים מגוונים, למדתי להעריך כל שלב, לראות דברים לעומק ולהבין שכל דבר יגיע בזמן שלו".

אדיר לוי
אדיר לוי (צילום ולרי פרושין)

כשמתבוננים על סיפור חייו האישי והמקצועי של לוי, נראה שעבר מחברה משפחתית גדולה אחת לחברה משפחתית אחרת, רק שהפעם מדובר בחברה משפחתית בתחום השיש והאבן, מהגדולות בעולם. מסתבר, אגב, שאת ניסיונו החל לרכוש עוד בזמן לימודי התעודה שלו אז התמחה בהנדסאות בנין והבין שיש בו סקרנות גדולה לתחום הבנייה והנדל"ן. בצבא, שרת, איך לא, במרכז הבינוי, שם רכש ידע, ניסיון ופרקטיקה בתכנון, בביצוע ובניהול.

אדיר לוי נולד וגדל בחיפה בבית שחינך לעצמאות. "אני מגיע מסביבה משפחתית חמה ותומכת כך שערך המשפחה חשוב לי מאוד. לא חשבתי על זה, אבל ייתכן שזה תרם לכך שדרכי המקצועית זרועה בחברות משפחתיות" אומר לוי "החינוך שלי מהבית, אמון גם על הרצון החזק שיש בי ליצור, על תשוקה לעשייה ועל התמודדות עם אתגרים. אני מאמין גדול בהזדמנויות ולכן מגיע לכל אתגר בראש פתוח ומנסה לבחון מהו הערך המוסף הגבוה ביותר שאני יכול לתרום לחברה ולסיטואציה".

פה ופרקטי, מסעדת קוקו במבינו
יפה ופרקטי, מסעדת קוקו במבינו (צילום איתי בנית)

עידן חדש
קוסנטינו היא חברה ספרדית וותיקה המפיצה את מוצריה ביותר משמונים מדינות כשלשוק הישראלי נכנסה לפני כארבע שנים. הקהל המקומי, שבממוצע רוכש משטחים למטבח בין פעם לפעמים בחייו הבוגרים, אימץ את המותג ונראה שיזמים, אדריכלים, מעצבים ולקוחות פרטיים קיבלו בברכה את השילוב שבין אסתטיקה ואיכות המאפיינים את המשטחים שלו.

כשאנחנו שואלות את לוי איך מתמודדים עם מוצרים לא פחות טובים וראויים שכבר קיימים בשוק המקומי, הוא טוען שבקוסנטינו בחרו להתמקד בעידן החדש של המשטחים. "משטחי דקטון למשל, הם תוצר של שבע שנות פיתוח ומחקר וכך בעלי ערך מוסף של חדשנות. המטרה הייתה לפתח מוצר על זמני שנותן מענה פרקטי אמיתי לצורכי הלקוח ועם זה לא מתפשר על אסתטיקה עיצובית. מכיוון שהמטבח בכלל, ובישראל בפרט, הוא מהאזורים הפעילים בבית, אם לא הפעיל שבהם, בחרנו במשטח המהווה פריצת דרך טכנולוגית בכך שהוא גם מאפשר עבודה חופשית על גביו וגם עמיד בפני אש וחום, שריטות, כתמים, לכלוך, שחיקה ועוד".

סיילסטון במטבח
סיילסטון במטבח (צילום יחצ)

בכל זאת, מדובר במוצר יקר יותר ממוצרים המוצעים בשוק
"הכרות עם שוק חדש הוא תהליך ארוך ומורכב. מאחר והצרכן הישראלי היה חשוף בעיקר למשטחי הקוורץ, החלטנו להיכנס ‏עם בשורה משמעותית. נכון שהוא עולה יותר ממשטחי קוורץ, אבל בעיננו, בחישוב עלות מול תועלת, יש תמורה בעד ההשקעה. בנוסף, טכנולוגיות ההדפס על גבי המשטחים מאפשרות להקנות להם כל מראה, מרקם, תת גוון, וטקסטורה ולכן הם הפכו אהודים בקרב המעצבים. בנוסף לדקטון, עוסקת החברה גם במשטחי סיילסטון העשויים קוורץ המוצעים בלמעלה ממאה ועשרים דגמים. בנוסף, מוצעים גם משטחים של אבנים טבעיות המוגנות בפני ספיגה וכתמים ומסופקות עם אחריות של חמש עשרה שנה".

סינדי קרופורד ורון ארד
החברה, שמבינה את הערך הטמון בשיתופי פעולה עם פרזנטורים יידועי שם (הדוגמנית סינדי קרופורד ושחקן הטניס רפאל נאדל), מבינה גם שטוב ויאה לחבור לאושיות עיצוב כמו האחים קמפנה ורון ארד.

קישור לעולם האופנה, סינדי קרופורד כפרזנטורית
קישור לעולם האופנה, סינדי קרופורד כפרזנטורית (צילום יחצ)

בעבר, גייסה החברה את האחים הברזילאים לבית קמפנה לטובת פרויקט שהוצג בשבוע העיצוב במילאנו וכך עשתה גם בשנה החולפת, כששיתפה את המעצב האמריקאי דיוויד רוקוול בתכנון מיצב הדיינר שלה שזכה ללא מעט שבחים.

מיצב הדיינר במילאנו בשיתוף דיוויד רוקוול
מיצב הדיינר במילאנו בשיתוף דיוויד רוקוול (צילום יחצ)

עד כמה חשוב לערב מעצבים מוכרים בהליכי המחקר והפיתוח, שבפני עצמם חשובים מאוד לחברה?
"מה שיפה בכל הסיפור הזה זו העובדה שמעצבים בינלאומיים אלו פונים אלינו בעצמם תוך כדי הליכי החיפוש שלהם אחר חומרים חדשים".

רון ארד למשל, עשה שימוש במשטחים שלכם גם כשתכנן עם אדריכל אבנר ישר את מגדלי ToHa השאפתניים וגם לטובת שולחן פינג פונג שעיצב. מה היתרונות של המשטחים שמאפשרים את המעברים הללו בין קנה מידה?
"רון ארד והאדריכל אבנר ישר בחרו במשטחי דקטון לחיפויי קורות ורגלי הפרויקט המהוות גם את הקומות הראשונות של המגדלים ובסה"כ עשו שימוש בכ-25,000 מ"ר של משטחים. התכונות הטכניות של המשטחים מאפשרות להם להיחתך בגדלים מגוונים ובעוביים משתנים ובנוסף, הם עמידים בפני שינויי טמפרטורה קיצוניים ועל כן מתאימים גם ליישומי חוץ".

מגדל TOHA
מגדל TOHA (הדמיה וויופוינט)

החברה הבינלאומית גם נתנה חסות לשבוע האופנה במיאמי ועל כן מסקרן להבין האם גם בארץ מתבצעים ההקשרים האלה
"בישראל, כמו בעולם, אופנה ועיצוב תמיד הלכו ביחד ועכשיו אפילו יותר מתמיד. תראי לדוגמא את האירוע שקיימנו באוקטובר האחרון לרגל השקת קולקציות הדגמים החדשים של משטחי דקטון וסיילסטון. פנינו למעצב האופנה מאור צבר שעיצב קולקציה מושלמת של אביזרים בהשראת הדגמים החדשים. את הערב פתחנו בתצוגת אופנה מוצלחת שגם הביאה אחריה הזמנות של משטחים. אני יכול לשתף אתכם שנוכח התגובות מהעולם, זו כנראה הקולקציה המרשימה ביותר שיוצרה עד כה. ובכל זאת מחלקת המחקר והפיתוח כבר עובדת על החידושים הבאים".

בנוסף לאופנה, אתם גם מקדמים מצוינות בסצנת האדריכלות ועיצוב המוצר המקומית
"נכון. התחלנו בשנה שעברה עם אתגר העיצוב של קוסנטינו ישראל במסגרתו אתגרנו אדריכלים, מעצבים וסטודנטים להגיש מועמדות בשלוש קטגוריות שונות. סטודנט מוכשר מהמכון הטכנולוגי בחולון בשם עדו גיא קטף את המקום הראשון בקטגוריית עיצוב המוצר וזכה לבלות יום בסטודיו של רון ארד ובשבוע העיצוב שהתקיים במקביל בלונדון. אני גאה להמשיך גם השנה את המסורת ובקרוב מאוד נכריז על האתגר לשנת 2019".

שולחן הפינג פונג בעיצוב רון ארד
שולחן הפינג פונג בעיצוב רון ארד (צילום יחצ)

על ניהול ומשפחה
מה אתה אוהב יותר ופחות בתפקידך כמנהל?
"אני אוהב לראות איך הדרך בה בחרתי נושאת פרי. יש לי סיפוק גדול בעבודה וכל יום הוא בבחינת יום חדש מלא באתגרים ומשימות. אני אוהב להימצא במצבים מאתגרים שמהווים עבורי הזדמנות ללמידה, להתפתחות ולגדילה. אני פחות אוהב את העובדה שאני מאוד טוטאלי ועל כן הימים, השבועות והחודשים חולפים לי במהירות רבה מידי".

מה אתה אוהב יותר ופחות בסצנת העיצוב?
"סצנת העיצוב מתפתחת לאין שיעור. הדינמיקה שלה והעוצמות שלה מצליחות למגנט אותי כל פעם מחדש. גם כשנדמה שכבר ראינו ושמענו הכל, מצליחים המעצבים, היזמים והאדריכלים לפרוץ את גבולות החומר והעשייה ולמשוך את כל התחום למעלה".

חיפוי חיצוני, שדה תעופה בבאקו
חיפוי חיצוני, שדה תעופה בבאקו (צילום יחצ)

מהו סדר היום שלך? האם יש לך זמן לפעילות פנאי? תחביבים?
"הוא בעיקר עמוס בפגישות. אבל תמיד את סוף הנסיעה הביתה, קצת לפני הכניסה לחיפה, אני מנסה לפנות למוסיקה. זו הדרך שלי לבחון ברוגע את היום שהיה, אבל יותר מכך להתחבר בחזרה למציאות המשפחתית היומיומית שמקיפה אותי.

בזמני הפנוי, אני מקפיד על אימון בחדר כושר ובילוי רגעי איכות עם משפתחתי. מעבר לזה, אני לא מוותר על מסורת ארוכת שנים של אהדה למכבי חיפה בכדורגל שלמשחקים שלה אני הולך עם הבן הבכור שלי".

אתה מצליח גם להתנתק מהעבודה? איזה סוג חופש את המעדיף? ומהם יעדי הנסיעות שלך?
"עם המשפחה אני מעדיף חופשות חמות של ים שמש, מים ושמים. עם אשתי אני נהנה מיעדים שמשלבים תרבות, מסורת ארכיטקטורה וקולינריה. לאחרונה, ביקרתי בניו יורק ונדהמתי מהאדריכלות המודרנית החדשה שצמחה שם בעשור האחרון".

אולי יעניין אותך גם...