בריא, טעים, מצטלם נהדר ובעיקר, ניתן להנביט אותו ולקבל צמח יפיפה, כל זה במינימום השקעה. קצת סבלנות והרבה אנרגיות טובות וגם לכם יכול להיות יער של אבוקדואים
אבוקדו. איך מצמיחים אותו נכון ומעשירים איתו את חיינו
מחפשים לכם דברים חדשים לעסוק בהם? ימים אלה הם הזדמנות מעולה לסגל לעצמנו תחביבים חדשים ועל הדרך להעשיר את היום יום שלנו שלא אחרת מהציפייה לצמיחה, לשינוי והתרחשות חדשה בבית. אם בטור הקודם הדגשנו את הערך של הכנסת צמחייה הביתה, הפעם אנחנו מציגות לכם אלטרנטיבה זולה יותר, שמאפשרת לכן ולכם להשתמש במה שקיים סביבכם ולהפוך כל אבוקדו שתאכלו לעץ יפיפה.
חשוב לדעת שהנבטת אבוקדו היא בסך הכל פעולה די פשוטה אך היא דורשת מאיתנו הרבה סבלנות, בעיקר בהמתנה לשורש הראשון. אחרי ההנבטה הראשונית, הדרך כבר סלולה – קצב הצמיחה רק יתגבר ותוכלו לראות התפתחות ממש מהירה.
לא סתם יש המכנים אותנו הלוחשות לאבוקדו, מה שהביא אותנו להחלטה לחלוק כמה סודות. אז איך מתחילים? על ידי חמישה צעדים פשוטים, נעזור לגלעין שלכם להנביט ולהפוך לקסם של ממש.
שלבים פשוטים, המתנה ארוכה
- קודם כל תאכלו אבוקדו – אבוקדו עם מלח, אבוקדו עם לימון ומלח, טוסט אבוקדו או בכל דרך שאתם אוהבים אותו!
- לאחר שאכלתם, שטפו היטב את הגלעין במים והתחילו לקלף את קליפתו בעדינות עד שתיחשפו לצבע הגלעין הבהיר המסתתר מתחת לקליפה. לפעמים הקליפה מעט עקשנית וקשה להפריד אותה, אל תתייאשו, בסוף הם ייפרדו. חשוב שנבין את צורתו של הגלעין. צורתו כטיפה – הבסיס הוא עגול, ממנו יתפתחו השורשים, ומהשפיץ שפונה כלפי מעלה, יבצבץ הגבעול ואט אט יציצו גם העלים.
- קיימות אינספור אפשרויות לכלים, מכוס זכוכית פשוטה שיש לכולנו בבית ועד כלי ייעודי המותאם לצורתו של הגלעין, בכולם הוא יראה נהדר. מומלץ לבחור כלי שקוף שדרכו תוכלו לעקוב אחר מפלס המים ולהתבונן בשורשים המתפתחים. אם בחרתם להשתמש בכוס זכוכית יש לחבר שלושה קיסמים שידאגו להציף את הגלעין מתחתית הכוס.
- מניחים את הגלעין בכלי הנבחר וממלאים את המים עד חלקו התחתון. מדי יום-יומיים בודקים שהמים נוגעים בחלקו התחתון של הגלעין. אם חסר, ממלאים.
- נמקם את הכלי במקום יציב ליד חלון מואר, נמתין בסבלנות לשורשים הראשונים ונחייך אליו בכל יום מחדש.
נרשמתם כבר לניוזלטר המטריף שלנו? זה זמן ממש טוב לעשות זאת >>
התרגשות שיא בהצצה ראשונה
לאחר שביצענו את חמשת השלבים, יעברו להם הימים ואולי גם שבועות והגלעין שלכם יראה אותו הדבר עד שיום אחד זה יקרה. הגלעין יבקע, אתם בכיוון הנכון, פתאום גם השורש יציץ, הוא יגדל ויגדל אפילו יסתלסל. בהתחלה, תהנו ממראה השורשים ובסוף יצמח לו גם הגבעול, ממנו יצאו עלים מרהיבים, ירוקים וכהים.
אז ההתחלה פשוטה, ההמתנה יכולה להיות מעט מתישה, אבל הטיפול קל ופשוט נפלא. השורשים סופגים את המים ואחראים לאספקת המזון של הצמח. לכן, כדי לשמור עליהם, חשוב להקפיד על החלפת מים אחת לשבוע, כך האבוקדו שלכם ייהנה מהחיים במים וילווה אתכם לאורך שנים.
תהליך הנבטת האבוקדו מרגש אותנו כל פעם מחדש ומאפשר להתבונן בתהליך מרהיב של יצירת חיים בפעם הראשונה. למזלנו עדיין אין מחסור באבוקדו כמו מחסור הביצים, אז לכו תקנו אותו בהמוניכם – תאמינו לנו, אתם לא תצטערו!
הטור נכתב על ידי דורית פרוביזור וחן בוגין, בעלות סטודיו One Two Tree המתמחה בהכנסת צמחייה לחללים אורבניים.
יש לכם רעיון? מחשבה? סיפור שתרצו לחלוק איתנו? כתבו לנו ~>