ביום ראשון ננעל יריד העיצוב הגדול בעולם שמאגד בתוכו את מיטב המותגים והמעצבים המובילים בשדה העיצוב הבינלאומי. הנה סיכומון וקצת מכל הטוב שהוצג שם
שיאים חדשים: לג'יט מסכמת את Salone del Mobile עם שמות ומספרים
יריד העיצוב הגדול בעולם Salone del Mobile סוגר את שעריו השנה עם שיאים חדשים. כ 362 אלף מבקרים מתוכם כ 55 אחוזים מחוץ לאיטליה ו 32 אחוזים מתוכם אנשי מקצוע. בסך הכל 17 אחוז יותר מבשנה שעברה. המדינה ממנה הגיעו הכי הרבה מבקרים היא סין, עם קרוב ל 14 אחוזים ואחריה גרמניה, ספרד, צרפת, ברזיל וארה"ב. בתערוכה השתתפו קרוב ל 2,000 מציגים מ 35 מדינות וכ 6,800 אנשי תקשורת ועיתונאים. ב SaloneSatelite הציגו, על פני שטח של 3,500 מ"ר, כ 600 מעצבים צעירים מ 22 מדינות וגם 22 בתי ספר לעיצוב מ 13 מדינות.
Cimento – פטריסיה אורקיולה מגלה בגישתה החדשנית את הפוטנציאל שבבטון בדגש על המרקם והמאפיינים שלו ויוצרת פריטי ריהוט מרתקים.
Flou – הציגה קולקציות רהיטים שמאופיינות בשלומות והרמוניה בשילוב רכות, צורניות אורגנית, גוונים ומרקמים שמקורם באותנטיות של עולם הטבע.
Shibari – בקולקציה שעוצבה על ידי Studiopepe על בסיס הרעיון הסימבולי של הקשר כאלמנט שמחבר בין שני אוביקטים.
Acerbis – בין פריטי הריהוט שהוצגו גם קולקציית שולחנות קפה של סבין מרצ'ליס שמאגדת צורניות אלגנטית וטהורה העשויה מזניפוח זכוכית.
Lepal – המעצבת דושי לויאן מציגה כורסא שמאזנת צורניות קשיחה ורכות ומזמינה את המשתמשים בה לחשוב מחדש על מנוחה כמקור לצבירת אנרגיה והשראה.
CC Tapis – לצד מעצבים נוספים, פטריסיה אורקיולה מציגה סדרה של שטיחים חדשים ארוגים ידנית בשילוב חומריות, צבע ומרקם.
Edra – באווירה חשוכה ונעימה שילב המותג מסכים עליהם הוקרנו נופים טבעיים. אזור סגור הוביל את המבקרים דרך שביל שמצדדיו הוצבו פריטי הריהוט החדשים.
Kartell – המותג מתייחס לכלכלה המעגלית ויחד עם פיליפ סטארק הציג בין היתר קונסולה שעוצבה בעזרת בינה מלאכותית. חדשנות בשם האלגנטיות כיאה למותג.
Magis – התמקדה בפריטי ריהוט שהדגישו את פלטת הגוונים החדשה של המותג והציגה בין היתר ספסל בעיצוב קונסטנטין גריצ'יץ' וקולקציה בעיצוב חיימה חיון.
Nikari – המותג הידוע בחיבתו לטבע, ברהיטי הץ שלו, באומנות ובמסורת שלו, הציג, בין היתר, כיסא שעוצב בשיתוף פעולה עם המעצב ג'ספר מוריסון.
Gufram – הביא כמו תמיד תצוגה גרנדיוזית, שמחה וצבעונית שהביעה את החדשנות של המותג על הפריטים הקלאסיים והחדשים שלו ובהסתכלות על העבר, ההווה ובעיקר העתיד
Jannelli&Volpi – המותג שהציג קולקציות אינסופיות של טפטים חדשים ובין היתר כאלה שעוצבו בשיתוף פעולה עם מרימקו, ארמני קאזה, מיסוני ואחרים.
Memphis Milano – הציג את הרוח התוססת של המותג בחלל עם תאורה ייחודית ובעיקר עם הרהיטים ופריטי הפופ הבועטים והמוכרים שלו.
Poltronova – חזר לסלונה עם תצוגה צבעונית במיוחד ששיחקה בעו דו ותלת ממד. בין עשרים הרהיטים בלטה גם המראה של המעצב האיטלקי הידוע אטורה סוסטס.
סטודיו OLOLOO מסי זכה במקום הראשון בתחרות של SaloneSatellite עם גוף התאורה Deformation Under Pressure. "בתכנון גוף התאורה עבדתי על צורניות, חומריות, תנועתיות ואור" אמר Zhen Bian המעצב. "הזכייה מעידה על הכרה בעבודה שלי כמעצב".
לכבוד ציון 25 שנה לפלטפורמה הצעירה SaloneSatellite התמקד התערוכה בנושא connecting design since 1998. בנוסף, התקיימה תערוכה גדולה במוזיאון הטריאנלה של מילנו שחקרה את ההיסטוריה ואת ההשפעה של התערוכה על מעצבים צעירים ברבע המאה האחרונה.
אחת ההפתעות המרתקות בתערוכה השנה הייתה המיצב של המפיק והקולנוען דיוויד לינץ' שעורר מחדש את עיצובו של חלל שבו אפשר היה לעצור לרגע ולחשוב, לא רק בחלל פיזי אלא גם ובמיוחד בחלל אישי פנימי.
עד הפעם הבאה.