Jonathan Adler ©DR

נחשף הנושא של יריד Maison&Objet הקרוב והוא לא מפתיע

בעולם כאותי, כולנו מחפשים קצת אסקפיזם. למרות שהמילה הפכה כבר משומשת מדי, עולם העיצוב מתייחס אליה ברצינות רבה מאוד

מהדורת החורף של Maison&Objet תתקיים השנה בתאריכים 16-20 בינואר. הפעם, תחקור עיר האורות את נושא הסוריאליזם בעיצוב עכשווי תחת הכותרת הנבחרת Sur/Reality שתתייחס לאלמנטים כמו פנטזיה, עיוותים, אקראיות, הומור ואפילו שירה. בעולם מורכב וכאוטי שכולנו חיים בו היום, חשבו קברניטי היריד שיהיה נכון לזרוק אותנו אל חלומות בהקיץ, מציאויות חלופיות ולהלך רוח של מוזרויות, המצאות והמילה הכה משומשת בתקופה האחרונה – אסקפיזם. וכך, יבואו ביריד הרעיונות הללו לידי ביטוי באמצעות רהיטים וחפצים בלתי צפויים שיקראו לחובבי העיצוב לחלום ובעיקר לשחרר לחצים. 

© JONATHAN ADLER
© LA GALLINA MATTA ITALY SRL

כדי להיות מסוכרנים ולהבין את המעגליות שוצרה, שווה להזכיר שתנועת הסוריאליזם נולדה לפני 100 שנה בפריז ותמיד נשארה עוצמתית ומקור השראה ליצירתיות. למעשה, אותו זרם באמנות, שמשמעות שמו 'מעל למציאות', השפיע מאוד על יוצרים ומעצבים מסוגים שונים. תנועת הסוריאליזם עצמה, נחשבה כתנועה פילוסופית ומהפכנית וחבריה שילבו בעבודותיהם אלמנטים של הפתעה וחוסר הגיון.

&KLEVERING ©DR
© MALABAR_(2)

בעוד נושא Sur/Reality נותן כבוד ומאזכר אמני עבר ידועים כמו מגריט ודאלי באמצעות קודים אסתטיים שכבר מזמן הושרשו בעולם העיצוב המודרני. למעשה, הנושא מדגיש את הרלוונטיות והחיות שבתהליך היצירה הסוריאליסטי כשהלא אמיתי והאבסורד ממשיכים להוכיח את עצמם ככלי עיצוב נהדרים שחושפים עולמות חלומיים הפונים יותר לרגשות וללא מודע מאשר להגיון.  

© TUTTOATTACCATO
© YOOMOOTA

היריד מצביע על מעצבים עכשוויים כמו פיליפ סטארק, המעצב הצרפתי הידוע, והמותג האיטלקי Seletti, שלא פעם נתפסים כמי שמאזכרים את זרם הסוריאליזם בעיצוביהם. בעוד שסטארק מעצב לעיתים בסגנון שעוסק במדע של פתרונות דימיוניים, סלטי מטפח פרובוקציות ומשחק עם הקודים של הסוריאליזם ביצירותיו.  

מסעדה של פיליפ סטארק בשבוע העיצוב במילאנו (צילום: Lido-Vannucchi)
© SELETTI

מעצבים בסגנון ה Sur/Reality, מציעים אובייקטים ורהיטים מתובלים בפואטיקה ושובבות שמזמינה אותנו לחלום בהקיץ ואפילו מרימה לנו את מצב הרוח. עיצוב מסוג זה, נראה יותר חופשי ומשאיר מקום לאילתור ולדמיון תוך כדי תהליך. לא פעם, הם משתחררים מהנורמות ומאפשרים לנו פשוט לחלום בהקיץ. כך למשל, כלי הקרמיקה של בורדאלו פינהיירו למשל, שלובשת את הצורה של כרובים, אגוזי מלך או פפאיה, הופכים ירקות מוכרים למיכלי קיבול ואילו אצל הוברט דרודס שידת המגירות עוצבה בהשראת גוף של אישה. 

BORDALLO PINHEIRO © D.R.
HUBERT DARODES © D.R

נושא היריד Sur/Reality יבוא לידי ביטוי בשלושת חלקי היריד: מה חדש באירוח, דקורציה בשיווק וכן גם בתוכני היריד הנוספים שבהם ימי עיון, מפגשים וכדומה.

 .

NODITO © D.R.
© MALABAR_DR

אולי יעניין אותך גם...