DCampus, קמפוס דיסקונט החדש, מתחם ה 1000, ראשון לציון (צילום: איל תגר)

מהפכה תרבותית: קמפוס דיסקונט החדש הוא הרבה מעבר לפרויקט נדל"ן

"המעבר חידד אצל העובדים את שריר הגמישות והמצוינות באופן כזה שהקבוצה מרגישה שלצדה נבחרת מנצחת של עובדים הערוכים להצעיד אותה אל עבר עולם הפיננסים של המחר"

קמפוס דיסקונט החדש, שבמתחם ה-1000 בראשון לציון, הוא לא סתם מתחם משרדים. הוא תוצר של החלטה אסטרטגית שקיבלה הנהלת הקבוצה בשנת 2016 במטרה לרכז את כלל עובדי המטה שלה במקום חדשני ומתקדם וליישם תהליך משמעותי של שינוי התרבות הארגונית בקבוצה.
"מדובר בשינוי רחב יריעה, הכולל את כל ההיבטים המשפיעים על חיי העובד ועל חווית העבודה שלו" אומר אסף אלדר, ראש החטיבה הבנקאית בבנק דיסקונט ומי שניהל את פרויקט הקמת הקמפוס. "בנינו קמפוס שחזונו מתמקד בחוויית העובד, באמצעות תכנון ויצירת סביבת עבודה המותאמת לתפיסות המתקדמות ביותר בעולם. כזו שבה ערכים כמו טכנולוגיה חדשנית, גמישות ועבודה משותפת, שקיפות, נגישות, קיימות ובריאות, מהווים בסיס לרווחתם ולהתפתחותם האישית והקבוצתית של העובדים. לכן, מבחינתנו, קמפוס דיסקונט הוא לא פרויקט נדל"ן, אלא פרויקט של שינוי תרבותי".

DCampus, קמפוס דיקונט החדש (צילום: איל תגר)
במתחם ה-1000, ראשון לציון (צילום: איל תגר)

וכך, הקמפוס החדש מותאם לחזון, לערכים ולתרבות הארגונית תומכת השינוי והצמיחה שלקחה על עצמה הקבוצה. תהליך התכנון החל בשלב מקדים ובשיתוף חברת התכנון הגלובלית PERKINS&WILL, המתמחה בסביבות עבודה. בשלב הזה, התמקד התהליך בהגדרת עקרונות העל שהיוו בסיס לתכנון המבנים, להגדרות הפרוגרמתיות ולבחירת האדריכל. בהמשך, וכבסיס לעיצוב הפנים ולסביבות העבודה, התקיים תהליך שהגדיר את התנועה אל ובתוך הקמפוס ובחן את הערך המוסף של שירותי הקמפוס לקבוצה ולעובדים וכן בחן את העקרונות לתכנון עמדות העבודה, הציוד התומך, חדרי הישיבות ומערך התפעול.
היום, ניצב הקמפוס על מגרש בשטח של כ-21 דונם, שבו כ-145,000 מ"ר שטח בנוי, מהם כ-80,000 מ"ר שטחים עיליים. התכנון האדריכלי ועיצוב הפנים משקפים את רצון הקבוצה להוביל חוויה מתקדמת של עולם העבודה העתידי. על התכנון האדריכלי אמון משרד 'מושלי-אלדר אדריכלים', ועל תכנון הפנים משרדי 'סתר אדריכלים' ו'סטודיו BA'.

חוויה מתקדמת (צילום: איל תגר)

"חשוב היה לנו לכלול בתפיסת התכנון של הקמפוס סטנדרטים בינלאומיים והתייחסות לבריאותו ורווחתו של העובד" מציין אלדר. "לכן, כל המבנים תוכננו תוך הרחקת עמדות וחדרי העבודה מחזיתות המבנה במטרה לייצר גישה מכל עמדת עבודה לאור היום הטבעי ולנוף הירוק שבחצר. בנוסף, מיקום הפונקציות השונות בקומות המשותפות, מעודד הליכה ושימוש במדרגות פתוחות המקשרות בין הקומות ומעודדות פעילות גופנית".

אור טבעי ונוף ירוק (צילום: איל תגר)
ומדרגות שמעודדות פעילות גופנית (צילום: איל תגר)

פנים המבנים בנוי כאטריום שסביבו תוכננו, בכל אחת מהקומות, מעין 'שכונות עבודה'. עמדות העבודה, של העובדים והמנהלים כאחד, מתוכננות במקבצים זהים של רביעיות הנתונות בחללי עבודה פתוחים. תצורת העבודה החדשה, מאפשרת פתיחות ונגישות בין העובדים בכל הדרגים, וכך גם בין האגפים, המחלקות והחטיבות במבנה. "אם לחשוב על פריסת העובדים שקדמה למעבר לקמפוס ב 15 מבנים ברחבי גוש דן, הרי שהמפגש הבלתי אמצעי שיצרנו לפי הפרוגרמה החדשנית של הקבוצה, מוביל לא רק לשמירה על רווחת העובדים אלא גם ליעילות מרבית וקיצור אינספור תהליכים" אומר אדריכל מיכי סתר, מייסד 'סתר אדריכלים'.
"בנוסף, יצרנו הבחנה בין אזורי עבודה פרטיים לאזורים ציבוריים רועשים יותר הממוקמים בלובאי הקומות, וכן יצרנו בכל קומה יחס של 1:1 בין מספר הכיסאות שבעמדות העבודה הקבועות לבין כסאות המאפשרים עבודה אלטרנטיבית בעמדות חליפיות כמו בקפיטריות, בחדרי ישיבות, בחדרי מיקוד, בסלונים וכדומה. כך, מוזמנים העובדים להתגמש, להתנייד ולבחור בעמדות עבודה פרטיות הפזורות בכל מקום ברחבי הקמפוס וכן לבחור מבין מאות חדרי הישיבות ומתחמי הכנסים והדיונים המאובזרים הפזורים בו" מוסיף סתר.
ואכן, בשעות הפנאי והמנוחה, מוזמנים העובדים ליהנות ממגוון גדול של חללים משותפים ומתחמי כינוס שבהם לובאים, מרכז מבקרים, בית קפה ומסעדות, בית כנסת, אודיטוריום, אמפי חיצוני, חדרי פעילות ופנאי, מסלול ריצה ושלל פינות ישיבה מסוגים שונים בחצר הפנימית של הקמפוס ומחוצה לה. מתחם פעילויות הכולל חדר מוסיקה, ספרייה משותפת וחדרי חוגים וטיפולים עתיד להיפתח בקמפוס בקרוב.

חדרי ישיבות (צילום: איל תגר)
וסלונים (צילום: איל תגר)

אלמנט חשוב ומשמעותי בתכנון ועיצוב הקמפוס וביצירת סביבת עבודה מזמינה ותרבותית, הוא ההצגה הנגישה של מאות יצירות מאוסף האמנות הישראלית של דיסקונט בכל אזורי הקמפוס. הצבתן של עבודות הציור, הפיסול, הצילום והווידאו ארט תוכננה כ'מסלול אמנות', שמזכיר את מוזיאון הגוגנהיים בניו יורק, ומזמין את משתמשי המבנה להעדיף שימוש במדרגות ולא במעליות.
השם שנבחר לקמפוס, DCampus, תורם גם הוא לגיבוש הזהות הקבוצתית העדכנית תוך שימור הייחוד והעצמאות של שני הבנקים, דיסקונט ומרכנתיל. השם החדש לא רק מזוהה עם ביתה החדש של הקבוצה, אלא משמש כמותג המבדל את המגוון הרחב של האזורים המשותפים בקמפוס מהאזורים ה"פרטיים" המזוהים עם החברות.

מאות יצירות אמנות (צילום: איל תגר)
(צילום: איל תגר)

האקלים הארגוני המחבק והנוחות הפיזית המרבית שנוצרו מתוך מחשבה מעמיקה על רווחתם של העובדים, מייצרים בקמפוס סביבת עבודה שמדברת חדשנות, מגבירה את תחושת השותפות ושיתופי הפעולה ומעודדת יוזמה ויצירתיות בתוך צוותי העובדים ומחוצה להם. תורמת לכך מאוד גם התפיסה הטכנולוגית שלוקחת חלק גדול ומשמעותי בשינוי התרבותי של הקבוצה ומהווה חלק בלתי נפרד מהחוויה הכוללת. המעבר לטכנולוגיות חדשניות, מהמתקדמות שיש, בדגש על מערכות נגישות ונוחות לשימוש ולתפעול, כולל עבודה מכל מקום באמצעות מחשבים ניידים שאיתם סופקו לכלל העובדים גם אזניות מבטלות רעשים.
כלל השירותים לעובד בקמפוס מנוהלים באמצעות אפליקציה ייעודית ל'קמפוס החכם' המשמשת כפלטפורמה אחת, ידידותית למשתמש, שדרכה ניתן, בין היתר, להזמין מזון במתחמי ההסעדה, לפתוח קריאות שירות, לדווח על מפגעי בטיחות, לנווט בין נקודות עניין בקמפוס, להזמין אורחים וחדרי ישיבות ולקבל מידע על פעילויות בקמפוס.

מסעדות (צילום: איל תגר)
ובתי קפה (צילום: איל תגר)

"הקמפוס החדש משמש היום כמשכנם של כ-4,000 עובדות ועובדי הקבוצה. סביבת העבודה החדשה, ששמה את העובדים במרכז ומדגישה את הרווחה והשלומות שלהם, מייצרת עבורם ערך משמעותי ומקום שנוח אבל גם בהחלט נחמד להגיע אליו. המעבר אל הקמפוס בשנה האחרונה חידד אצל העובדים את שריר הגמישות, המצוינות וההתמודדות עם שינויים, באופן כזה שהקבוצה מרגישה שלצדה נבחרת מנצחת של עובדים הערוכים להצעיד אותה אל עבר עולם הפיננסיים של המחר" מסכם אלדר.

נבחרת עובדים מנצחת שתצעיד את עולם הפיננסים של המחר (צילום: איל תגר)

הכתבה בשיתוף קבוצת דיסקונט.

אולי יעניין אותך גם...