בזמנת הפסטיבל, קולקטיב POor, מיצב דגלים בתחנת כוח (צילום: יח"צ)

בפעם ה 22: פסטיבל העיצוב של לונדון פותח את שעריו בסוף השבוע

הפסטיבל ייתעסק בקיימות ובינה מלאכותית אבל יחשוף גם נושאים חדשים שמעניינים מעצבים ובהם משחק והתמודדות עם חוסן ונזקים הנגרמים כתוצאה מקונפליקטים ואסונות

פסטיבל העיצוב השנתי של לונדון 2024 ייפתח ביום שבת הקרוב ויימשך עד ה 22 בחודש. גם השנה יתמקד הפסטיבל בכישרונות בינלאומיים ובחגיגות של יצירתיות וחדשנות תוך בחינת כוחו של העיצוב לקבוע איך ייראה העולם שלנו בעתיד.

דואו, Melek Zeynep (הדמיה: יח"צ)
ציון דרך, AHEC Diez Office and OMCC (הדמיה: יח"צ)

כמו בכל שנה, גם הפעם ישתלט הפסטיבל על פני העיר כולה כשתערוכות ומיצבים רבים, שישקפו את המגוון והדינמיקה של קהילת העיצוב הגלובלית, יפוזרו במוסדות תרבות ועיצוב ובמיקומים מפתיעים ומסקרנים. לצד המיצבים ברחבי העיר, כוללת התוכנית של הפסטיבל תערוכות במוזיאונים, בהם בולטת הפעילות במוזיאון ויקטוריה ואלברט שלוקח חלק פעיל באירוע.

Nina Tolstryp (הדמיה: יח"צ)
Fortnum&Maison עם חיימה חיון (הדמיה: יח"צ)

מאז הקמתו, דוגל הפסטיבל בחשיפת כישרונות וותיקים וצעירים ומדגיש את החשיבות של שיתופי פעולה, דיאלוג ושיתוף ברעיונות ובתוצרים. התוכנית העשירה של הפסטיבל משקפת ומדגישה נושאים אקטואליים המשפיעים על העולם בכלל ועל קהילת העיצוב בפרט. קיימות ובינה מלאכותית הם רק שניים מהנושאים שעומדים במוקד ההתעניינות בעולם העיצוב מזה כעשור ומן הסתם מקבלים יחס לא מבוטל באירועים מסוג זה.

טכנולוגיה ואומנות, מייקל יאנג (צילום: יח"צ)
טכנוחוגיה ואומנות, סבין מרצ'ליס (צילום: יח"צ)

11 מרובעי העיר, שהופכים לרובעי עיצוב, מפוזרים על פני כל העיר כולה הם אלו שנושאים למעשה את מהות הפסטיבל. כל רובע ייחודי בפני עצמו, משקף את הקהילה המקומית על יוצריה ומאפשר למבקרים ליהנות ממקבצי אירועים שמצויים במרחק הליכה קצר אחד מהשני.

John-Booth (צילום: יח"צ)
סדנת קולאז', Coco-Lom (צילום: יח"צ)
מדרגות, Ian Davenport (צילום:Victor Frankowski)

יריד חומרים, שלוקח חלק בפסטיבל ויתקיים בין התאריכים 18-21 בספטמבר, מוקדש הפעם לגילוי חומרים חדשים, חומרים חכמים ועיצוב בר קיימא. יציגו בו כחמישים מציגים מכל העולם שבהם יוצרים אנונימיים מפתיעים לצד מותגים מוכרים שממשיכים לחקור, לחדש ולייצר את החומרים הבאים בעולם העיצוב.

אומנות ביולוגית, Zena Holloway (צילום: יח"צ)
עיצוב בר קיימא, Zena Holloway (צילום: יח"צ)
תערוכת החומרים 2023 (צילום: יח"צ)

בנוסף, יחולקו במהלך האירוע ארבע מדליות העיצוב השנתיות שמסמלות את הכרת הפסטיבל בתרומתם של מעצבים וותיקים וצעירים ללונדון בפרט ולתעשייה בכלל.

הזוכה במדליית העיצוב של לונדון, על הערכה לאדם שהפגין מצוינות עיצובית עקבית במשך מספר שנים, תוענק ל Pat Mcgrath DBE על 25 שנות השפעה והשראה על תעשיות האיפור, היופי והאופנה בעולם. פת' עבדה בין היתר עם פראדה, מארק ג'ייקובס וקום דה גרסון.

מדליית מפעל חיים תוענק למייסדת 'קום דה גרסון' Rei Kawakubo על תרומתה המשמעותית לתעשיית העיצוב במהלך הקריירה שלה ועל האופן שבו אתגרה ושימשה כמקור השראה על תחומי האופנה, האדריכלות, האמנות, העיצוב וקמעונאות. עוד מוענקת לה המדליה על כך שהגדירה מחדש את הגבולות שבין שווקים יצירתיים שונים בעולם הקמעונאות עם מותג החנויות Dover Street Market.

את מדליית העיצוב לכישרון צעיר, המוענקת לאדם שהשפיע על סצנת העיצוב תוך חמש שנים מסיום לימודיו, יקבל Harry Blakiston Houston על היוזמה להתקין חלונות פוליאתילן זמניים בעלי זיגוג משולש בעלות נמוכה בבתים שנפגעו מפצצות ברחבי אוקראינה שסועת המלחמה.

ואת המדליה לחדשנות עיצובית, המוענקת לאדם שבנה עסק אחד או יותר שבו עיצוב נמצא בבסיס הפיתוח וההצלחה שלו, תקבל Natsai Audrey Chieza על חברה שהקימה במטרה לגשר על הפער בין חדשנות מדעית ליישומה בעיצוב, במיוחד בתחומי הביוטכנולוגיה.

פורום העיצוב העולמי, שגם הוא לוקח חלק בפסטיבל, יחגוג השנה 10 שנים ויוקדש לעיסוק בכמה מהאתגרים הדחופים והמכריעים ביותר איתם מתמודדים מעצבים כיום, כמו: עיצוב אתי, קיימות וגישות חדשות לחוסן ולטיפול ותיקון הנזק שנגרם כתוצאה מקונפליקט ואסון.

בימת פורום העיצוב, מעניין אילו תובנות ייצאו משם (צילום: יח"צ)

אולי יעניין אותך גם...