זה לקח כמעט שלוש מאות שנה אבל הגיע זמנן של הציפורים להשתדרג. אמן גרפיטי גרמני הגיע למסקנה שהן זקוקות למגורים ראויים ויצר עבורן שעוני קוקייה במראה אדריכלי
אדריכלות מיניאטורית: משעוני קוקייה למבני בטון איקוניים
שעון הקוקייה הומצא בגרמניה במאה ה-18 ועד היום, רוב השעונים מסוג זה נותרו מסורתיים כשהיו. הם בנויים כמו קן כשמתוך דלתם מגיחה, אחת לשעה, דמות הציפור כדי להזכיר את השעה או את הזמן שעבר. את שעוני הקוקייה, תוכלו למצוא בכל פינה, בין חנויות המזכרות בעיירות היער השחור כסמל איקוני חינני עבור התיירים הרבים הפוקדים את האזור.
השעון קיבל מתיחת פנים לאורך השנים בידי חברות שונות כמו מוג'י או המעצב ג'ובאני לבנטי (Giovanni Levanti) אך אמן הגרפיטי והצייר גוידו צימרמן (Guido Zimmermann), החליט שהגיע הזמן שגם הציפורים יזכו לשדרוג ברמת החיים ויקבלו קצת יותר מדירת חדר. צימרמן, שנולד בפרנקפורט בסוף שנות השבעים, החל לעסוק באמנות הגרפיטי כבר בגיל חמש עשרה ברחובות העיר. בהמשך, סיים את לימודי התואר הראשון באקדמיה לאמנות חזותית, מה שהקנה לו כלים לקחת את האמנות שלו למרכז סצנת אמנות הרחוב הגרמנית.
בפרויקט Cuckoo Blocks, עושה צימרמן מהפך לשעון הקוקייה המיושן ויוצר שעונים בדמות בנייני דירות מודרניים המושפעים מתנועות הברוטליזם ומהבאוהאוס. את העץ, ממנו עשויים רוב שעוני הקוקייה, מחליף הבטון שהופך את כל האובייקט לבית לציפור האורבנית יותר, זו שככל הנראה בחרה לעזוב את יערות גרמניה ולעוף אל העיר הגדולה.
ממבנים אייקוניים למוצר מדף
"השעון האיקוני היה סמל להצלחה ושגשוג של מעמד הביניים ואילו הגרסה המעודכנת מציגה את חיי החברה שלנו בבניינים חשופי הבטון" כותב האמן גוידו צימרמן באתר שלו. את ההשראה לאדריכלות המיניאטורית, הוא בוחר לקחת מבניינים אדריכליים מלאי היסטוריה ומשמעות. כך לדוגמא, אחד משעוני הסדרה נקרא Glenkerry House ומתייחס למבנה הלונדוני של האדריכל ארנו גולדפינגר, שהיה בעבר מקום מגוריהם של פשוטי העם ואילו היום מציע חוויה היפסטרית ולא ממש במחירים נוחים.
השינוי הזה באופיו של המבנה, בגלל או בזכות האדריכלות שלו, ממחיש את ההיגיון בלקחת את הסמל האיקוני ולתת לו פרשנות מודרנית אורבנית עם קצת הומור וביקורת על החיים שלנו היום. השעונים עצמם מלאי פרטים, החל מהקומות, דרך החלונות ועד לצלחות הלוויין והמרפסות. לצימרמן חשוב להזכיר בעבודתו זו וברבות אחרות, שאמנות צריכה להיות בכל מקום ולא רק במוזיאונים ושהאדריכלות משחקת תפקיד חשוב בהתפתחות התרבותית שלנו.
יש לכם רעיון? מחשבה? סיפור שתרצו לספר לנו? כתבו לנו ~>