הנושאים איתם התמודדו בוגרי המחלקה לעיצוב אופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה מעוררים תהיות על החברה בה אנו חיים ומעלים שאלות נוקבות על מין, מגדר ודימוי גוף
18 קולקציות גמר עוסקות ברובן בסיפורים אישיים עמוקים וקשים
אמש נערכה בהאנגר 11 בנמל תל אביב תצוגת הבוגרים של המחלקה לעיצוב אופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה. לצד הסטודנטים הנרגשים, נכחו במקום נציגי תעשיית האופנה הישראלית, אנשי תקשורת ובני משפחות נרגשים.
מבין הקולקציות שהעלו הסטודנטים על המסלול, רבות עסקו בסיפורים אישיים עמוקים וקשים בהם כאלה בנושאי מין ואלימות מינית, שאלות מגדר, נטישה, חזרה בתשובה ודימוי גוף. הקולקציות הטובות ביותר, לפחות בעיני קברניטי המחלקה, הן אלו שפתחו וסגרו את התצוגה.
הקולקציה 'לא כלה' של שיר זמיר עוסקת בתהליך של התעוררות למציאות, תום הנעורים ואבדן הנאיביות תוך התייחסות לטקס החתונה המסמל טוהר וקדושה. הקולקציה חוזרת אחורה בזמן אל ילדה תמימה החולמת על היום הגדול אך מתעוררת למציאות של אבדן הנאיביות.
הקולקציה של שני דדון, Namesake, עוסקת בטשטוש הזהות המינית ,בערעור גבולות המגדר ובזהות המגדרית החדשה ה Genderqueer תוך טשטוש פרופורציות הגוף המוסכמות למינים השונים בזהות המגדרית החיצונית, וביכולת לא להתלבש כגבר או כאישה אלא כמי שאנו בוחרים להיות באותו הבגד.
חן צ'רכי הציגה את קולקציית 'לא תחשפי את גופך' העוסקת באסלאם האיראני ובאיסורים ובמגבלות החלים על האישה האיראנית. דדון בחרה לצאת נגד חוקי האסלאם הנוקשים, לשבור את המוסכמות, לגלות את גוף האישה ולטעון אותו בזהות, בחשיפה ובחיים.
טל ברקוביץ', בקולקציה 'אל תעברי לבד ילדה ברחוב', מגוללת עשור של רגשות אשמה, כעס, שתיקה והתפקחות לאחר תקיפה וניסיון לאונס שעברה בהיותה חיילת. הקולקציה, המביעה את ניצחונה של ברקוביץ', מאופיינת בפופיות, צבעוניות, נשיות ועוצמה.
ניר חצרוני בחר להציג את הקולקציה 'מסע של חופש' הנשענת על סיפורו האישי של מכר המשפחה שנהרג במלחמת לבנון השנייה דווקא במקום בו הרגשי הכי חי – מטע זיתים המזכיר את המטע של סבו וסבתו בגליל התחתון. הקולקציה מחברת, דרך זווית ראיה אופטימית, בין עולמות הצבא, החופש והטבע.
הקולקציה של אהרון גניש 'לא תשתוק!' עוסקת בחיים בצל השתיקה בקרב ילדים ונערים המוטרדים מינית ונאנסים מדי יום בעולם החרדי ושקולם אינו נשמע. גניש עוסק בטלטלה הרגשית, בנקמה ובהשלמה שנאלץ לעבור כתוצאה מחוויה דומה שעבר בעצמו.
"בקולקציות הגמר שלפניכם, התמודדו הבוגרים עם שבירת מוסכמות בעולם האופנה והטקסטיל" אמרה בתחילת הערב מירב לביא, ראש המחלקה לעיצוב אופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה "הם פיתחו גזרות, צלליות וחומרים חדשים אשר שולבו בקולקציות בעלות כתב יד אישי וייחודי לכל סטודנט "כל אחד משמונה עשרה מעצבי האופנה הבוגרים יוכל להחליט לאן פניו מועדות בתחום דינמי ומאתגר זה."
איך באמת ישתלבו הבוגרים בענף האופנה כמעצבים, קניינים, עצמאים או שכירים – אין לדעת. כאן בעצם מתחיל האתגר האמיתי.