"אני רואה מסביבי מחלה מקצועית של לקיחת הדברים ברצינות גמורה מדי. אחד הסודות שלי הוא לצחוק כל הזמן" נהג לומר אקילה קסטיליוני שיצירותיו ממשיכות להימכר ברחבי העולם
100 להולדתו של קסטיליוני מהמעצבים החשובים של המאה ה-20
השנה, חוגג עולם העיצוב מאה להולדתו של אחד המעצבים הגדולים והחשובים של המאה העשרים. אקילה קסטיליוני, שהנהיג את האמרה "אם אתה לא סקרן, שכח מזה", הוא מהמעצבים האיטלקים הבולטים שהשריש את השימוש ב'רדי מייד' ובהחלט הביא כבוד וגאווה רבים למונח 'עשוי באיטליה'.
אקילה קסטיליוני נולד במילאנו בשנת 1918 והנו בוגר המחלקה לארכיטקטורה באוניברסיטת פוליטכניקו בעיר. בסטודיו משותף, יחד עם אחיו, ליוויו ופייר, הקדיש את כל זמנו לחקר, ניסוי ועיצוב מוצר, תכנון עירוני ואדריכלות. עם הזמן, נשאר לבדו בסטודיו והמשיך להוביל אותו בגאון ולייצר פריטים, בהם רבים שהפכו לאיקונות עוד בחייו.
העיצוב האינטגרטיבי המזוהה עם קסטיליוני כולל טכניקות וחומרי גלם שנחשבו חדשניים בזמנו כמו מוצרים חשופים בסגנון ה Ready Made בהם עשה שימוש כבאלמנטים דקורטיביים. ייחודו של קסטיליוני בכך, שידע לשלב בין חפצי יומיום לחומרים אציליים ובין חומרים זולים, המצויים בהישג יד, לחומרים יוקרתיים. "למחוק, למחוק, למחוק ולבסוף למצוא את ליבת העיצוב" הוא אחד מהציטוטים המוכרים המזוהים עם אופיו, מחשבתו וסגנונו של המעצב הנודע.
במהלך למעלה מיובל שנים, ועד שחצה את גיל שמונים, עיצב קסטיליוני למעלה ממאתיים מוצרים שבהם גופי תאורה, כיסאות ומוצרי חשמל. חלק מהמוצרים הבולטים, שהמוכרים בהם הם כיסאות מושבי הטרקטור והאופניים למותג ZANOTTA, וגופי התאורה 'ארקו' (אחד המוצרים המזוהים איתו ביותר) ו'למפדינה' למותג FLOS, מצויים באוספים של מוזיאונים מובילים ונמכרים, עד היום, בחנויות העיצוב ובמוזיאונים. שיתוף הפעולה בין קסטליוני והמותג FLOS, המיובא בארץ על ידי קרני תכלת, הוא מהפוריים הן עיצובית והן שיווקית גם שנים לאחר שהלך לעולמו.
במהלך חייו, לימד קסטיליוני עיצוב בפוליטכניקו ובהמשך שימש בה כראש הפקולטה לעיצוב תעשייתי. הקריירה שלו רווית חברויות של כבוד במוסדות אקדמאיים מובילים ובזכיות בפרסים, בהם לא פחות מתשע פעמים בפרס היוקרתי 'מחוגת הזהב' המוענק מדי שנה באיטליה.
בשנת 2006, ארבע שנים לאחר מותו של קסטיליוני, פתחו שלושת ילדיו את הסטודיו שלו הסמוך למוזיאון הטריאנלה במילאנו, למבקרים. הסטודיו עבר שינויים קלים בלבד וברובו נשאר זהה למראהו בימים בהם עבד שם המסטר הגדול ועיצב שם את המוצרים שהפכו לקלאסיקות עוד בחייו. התערוכות בסטודיו מתחלפות וסיורים נערכים בו לפי הזמנה.