אגרטל כדורי (צילום: CUBEE)

"לפעמים לוקח לי זמן להבין מה בדיוק הלקוח רוצה"

יחיאל לבנפלד, צעיר בן 20 על הרצף האוטיסטי, נשבה בקסמי התכנות וההדפסה בתלת ממד ומתכוון להקדיש לזה את חייו

יחיאל לבנפלד הוא ללא ספק בחור מעניין ומסקרן. הוא רק בן 20, גר ברחובות ומתנדב בצבא. בשאר הזמן, הוא מתכנת עיצובים של פריטי נוי לבית ומדפיס אותם בתלת ממד. הרפרטואר שלו מכיל שלל אגרטלים וגופי תאורה בגדלים וגוונים שונים, אבל גם מדפים קטנים, גופי תאורה ומגנטים דמויי פטריות. אל היצירה ואל ההדפסה בתלת ממד הוא הגיע בסביבות גיל 9 כשהשתתף בסדנא במדעטק חיפה. "בפעם הראשונה שנתקלתי בזה, זה היה טירוף שלא עלה על דמיוני" אומר יחיאל לבנפלד. "היכולת לחשוב על משהו מאפס, לייצר אותו תוך כמה שעות ולהחזיק אותו ביד, היא לא משהו שיכולתי לתאר אז. זאת היתה הרגשה שמאוד חיזקה אצלי את הרצון ליצור".       

לחשוב על משהו מאפס (צילום: CUBEE)
ולהחזיק אותו תוך כמה שעות (צילום: CUBEE)

 לכאורה סיפור סטנדרטי על יוצר מתבגר, אבל לא. לבנטל גם מאובחן על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה. כשאני שואלת אותו על ההשפעה של זה, אם בכלל, על היצירה שלו והאם חשוב לו שידעו את זה, הוא עונה שזה יכול להשפיע עליו לפעמים ביחסי ההבנה של צורכי הלקוח. "לפעמים לוקח לי זמן להבין מה בדיוק הלקוח רוצה עד שהוא מסביר לי את הדברים באופן שברור לשנינו על מה מדובר. מבחינתי, העובדה של הרצף משפיעה עלי מאוד לחיוב, כמו למשל בהקשר של היכולת לדייק מאוד ולזהות בעיות הדפסה.

"האם זה חשוב לי שיידעו? עצם העובדה שאני על הרצף ועושה את מה שאני עושה, מעלה מודעות לעוד אנשים כמוני ומעביר את המסר שלא חייבים להיכנע לתיוג הזה, אלא אפשר לחיות איתו חיים מלאים ומספקים. לא פחות חשוב, אנשים צריכים לדעת להיות רגישים לאנשים כמונו ולעיתים להיעזר בסבלנות".

היכולת לדייק (צילום: CUBEE)
ולזהות בעיות הדפסה (צילום: CUBEE)

תוכל לספר על תהליך הייצור? 

"אני עובד עם מעצב ויחד אנחנו חושבים על רעיון. המחשבה העיקרית זה איך לייצר פריט שלא ניתן יהיה לקנות בסין, פריט שלא קיים בתצורה אישית ושניתן להתאים לו גדלים, מרקמים וגוונים. אחרי שאנחנו עובדים על הרעיון, אנחנו מתחילים לעבוד על הקובץ התלת ממדי במחשב ומשם אני עובד על הגדרות ההדפסה. התוכנה למעשה מחלקת את הקובץ התלת ממדי לקובץ תכנות כדי שהמדפסת תוכל לקרוא ולפעול בהתאם להגדרות".

ובאילו חומרי הדפסה אתה משתמש?

"בעיקר עם חומר מתכלה שנקרא PLA שהוא בעצם פולימור שמיוצר ממשאבי טבע מתחדשים כמו עמילן תירס, שורשים וקנה סוכר". 

פולימר מתקלה (צילום: CUBEE)
עשוי ממשאבי טבע (צילום: CUBEE)

למה בחרת דווקא בעיצוב הבית?

"מכיוון שבשוק לא קיימת כל כך האפשרות של בחירה והתאמת הגוונים הרצויים לבית קיים או כזה שנמצא בתכנון. הדבר הכי מיוחד בהדפסה תלת ממדית, זאת האפשרויות לבחור גוון, גודל וטקסטורה. זו בעצם נקודת המפתח והייחודיות שלי – המקום שבו יש לי יכולות לאפשר ללקוח לבחור ולהתאים לעצמו אגרטל או גוף תאורה בגוון שיתאים בדיוק לבית שלו. בנוסף, זה גם כלי חשוב מאוד למעצבים שיכולים להתאים חפצי נוי מדויקים לבתים שהם מעצבים". 

איזה מוצר שלך אתה אוהב במיוחד?

"יש לי שני מותגים. האחד, 3DmyLev, שתחתיו אני מייצר את המוצרים דמויי הפטריות. והשני, Sorta, שתחתיו אני מייצר את פריטי העיצוב לבית בהתאמה אישית. אני כמובן אוהב את כל המוצרים, אבל כרגע המוצר האהוב עלי הוא מנורות שולחן 'מאליבו'. לדעתי היא המנורה הכי מיוחדת שיש אצלי בזכות הטקסטורה המעניינת שלה".

אוהב אותה במיוחד (צילום: CUBEE)
מותג הפטריות (צילום:CUBEE)

אני מבינה שאתה אוהב לא פחות את עניין השיווק והמכירה

"לגמרי. זה עניין שמאוד בוער אצלי בקטע טוב כבר מגיל קטן. אמא שלי מספרת שהייתי מצייר ומנסה למכור את היצירות בצהרון".

ומה אתה רוצה לעשות כש"תהיה גדול"?

"בעקרון, המטרה שלי זה להתפרנס מהדפסת התלת ממד וזה הדבר שאני רוצה להקדיש את החיים שלי אליו. מבחינתי, ההדפסה היא לא רק עתיד, אלה גם כלי חינוכי גדול מאוד. כמו שאני נחשפתי אליה בגיל צעיר והיא פתחה לי עולמות, זה יכול לקרות לילדים נוספים שגם עבורם היא יכולה לשמש ככלי למידה והתפתחות".

כלי חינוכי (צילום: CUBEE)
מגיל קטן (צילום: רומן סימוניאן)

עד כמה העיסוק ביצירה עוזר לך לעמוד באתגרים אחרים?

"הוא בעיקר עוזר לי ללמוד על התעשייה ועל עצמי. הוא עושה לי טוב ועוזר לי להתעסק בדברים שאני אוהב. זה גם תמיד כיף לראות שאנשים אוהבים את המוצרים שאני מייצר"

יש מסר שהיית רוצה להעביר דרך היצירה?

"שכולם שווים. העובדה שאני על הרצף, לא מגדירה אותי, אלה רק מהווה יתרון. מבחיתי, זו מתנה שקיבלתי".

את הפטריות של לבנפלד אפשר לקנות כאן ואת הפריטים לעיצוב הבית כאן

כולם שווים (צילום: CUBEE)
ואין הבדל (צילום: CUBEE)

אולי יעניין אותך גם...