בגלריה פריסקופ עבודות נייר מדברות דווקא על ביטחון, בירושלים מתקיימת ביאנלה רביעית לאמנות יהודית ובמוזיאון תל אביב אמנית מנסה לפצח את מה שלעולם לא נבין
על מה שבין ביטחון, אמנות יהודית, עיצוב הונגרי, עתידנות וצנזורה: חובה לראות
Feel safe
בגלריה פריסקופ, תפתח הערב, יום חמישי, 10/10, תערוכת היחיד 'שמיכות ביטחון' של אמנית הנייר העכשווית, ביינקה ספריינס. בתערוכה, יוצגו שלוש שמיכות ביטחון הומניטריות המשמשות כמטאפורה לזכויות אדם בסיסיות ולצרכיים הומנטריים ראשוניים של ביטחון, הגנה, קבלה, כבוד, וחופש.
ספריינס, הידועה בשפת הנייר המקורית שפיתחה ובקומפוזיציות הגדולות והמורכבות שלה, הופכת נייר לעבודות אומנות מורכבות ומרובדות היוצרות רושם ויזואלי יחודי. היא מדביקה מאות חתיכות נייר שנקרעו ידנית ליצירת תבליטים מפוסלים וציוריים. כשעבודותיה משלבות מגוון נושאים חברתיים כמו עקירה, נדידה, וקליטה מחודשת.
/// אוצרת: טל בק. עד: 15/11. בן-יהודה 176, תל אביב.
קאפה בישראל
בלי צנזורה
בגלריה בן עמי תפתח, ביון חמישי, 10/10, התערוכה הקבוצתית 'בלי צנזורה' אליה הגיעו אמנים בקול קורא להציג עבודות עם אמירה שנוגעת בכל מה שכואב, לוחץ, דוקר, מדמם ובדברים שמפריעים להם בחיים בכלל או בחברה הישראלית בפרט.למעשה, מדובר בתערוכת מחאה. האמנים, התבקשו להגידאת כל מה שלא יפה להגיד אבל בוער להם לבטא. כך, מדובר באמנות בועטת, כואבת, עם אמירה (ואולי גם עם יכולת השפעה) שתוצג בגלריה למשך כחודש ימים ללא צנזורה.
/// אוצר: יוחנן הרסון. עד: 5/11. החשמל 12, תל אביב.
סובלנות חברתית
היום, יום חמישי, תפתח גם במכון ון ליר בירושלים, התערוכה 'מקבלה להמנעות' של האמנית הבריטית בברלי ג'יין סטיוארט. בתערוכה, בוחנת סטיוארט נושאים רבים בהם, מגוון חברתי, זהות, הכלה (אינקלוסיביות) ובלעדיות (אקסקלוסיביות). היצירה קוראת לסובלנות חברתית והבנה בין חלקים שונים בעולמנו, והיא עבודה מקדימה לקראת יצירה גדולה יותר. עבודתה של סטיוארט מעלה את השאלה עד כמה היהודים מוכנים להושיט יד למי שאמונתו אחרת ודרך חייו שונה. היא שואלת עד כמה מוכנים היהודים לקבל את האחר ומדוע אינם מצליחים להבין יותר ולקבל אחד את אמונתו של מי שאינו שייך לקהילה שלהם.
/// עד: 28/11. ז'בוטינסקי 143, ירושלים.
ביאנלה רביעית לאמנות יהודית
'לשם שמיים' הוא שמה של הביאנלה הרביעית של ירושלים לאמנות יהודית עכשווית שתפתח הערב בארבעה עשר אתרים ברחבי העיר. באירועים, יכללו 30 תערוכות, 200 אמנים מקומיים ובינלאומיים המייצגים חמש יבשות. נושא הביאנלה, מאפשר את בחינת המניע לפעולה באפן כללי וליצירה אמנותית בפרט. כמו כן, הוא מהדהד לרעיון מרכזי במסורת היהודית – המחלוקת. בניין ימק"א יארח שלוש תערוכות מרכזיות" 'זיארה: חוכמה מרוקאית משותפת' בה יציגו אמנים מרוקאים ויוצאי מרוקו, 'מפל מים' של מרינה אברמוביץ', 'ללא כתב' של האמנית ההודית אסתה בוטייל.
תערוכות נוספות יוצגו במכון ון ליר, במוזיאון וולפסון לאמנות יהודית, בקמפוס היברו יונין קולג', בבנין כלל, בחוצות היוצר וברחובות העיר.
/// עד: 28/11.