מה יותר טוב מצמח שלא צריך להשקות? בית מלא בצמחים כאלה! המעצבות של סטודיו One Two Tree מסבירות איך תיצרו לכם יער של צמחים עם שורשים בכלי זכוכית מעוררי קנאה
שחייה חופשית: גידול צמחים במים – כך תעשו את זה נכון
את השאלה ״איך לא להרוג צמחים?״ אנחנו שומעות ללא הפסקה, אז בטח כבר שמעתם שהסוד לגידול מוצלח משלב מספר הצעות: השקיה מועטה או בינונית, שמש ישירה לעומת אור חלקי וטמפרטורה קרה או חמה בבית. כולן נכונות, אך למי מכם שמחפש הכוונה יותר מדויקת הן עלולות לעורר לא מעט שאלות. אנחנו לא רוצות לבלבל אתכם ולכן נציע אופציה אחרת (שהיא החביבה עלינו) – גידול צמחים במים או בניסוח מקצועי יותר 'ייחור והשרשה'.
גידול במים דורש טיפול מועט והוא מסתכם בפעולה אחת – החלפת מים. זה מאפשר לנו ״לשכוח״ מהצמח לתקופה ארוכה ובינתיים ליהנות מהקסם של גדילתו האיטית והתפתחות השורשים. ייחור והשרשה הם חלק מתהליך גידול הצמח במים או באדמה המאפשרים לקבל צמחים נוספים מאלו שכבר יש לנו וכך להגדיל את האוסף הביתי מבלי לצאת מהבית. רק בשביל שנבין את המונחים טוב יותר, ייחור הוא גבעול מצמח האם שנלקח במטרה ליצור שכפול של אותו הצמח, הגבעול פוגש את המים, מוציא שורשים, מתחילה ההשרשה וכך מתפתח צמח חדש.
אז למה להשריש צמחי בית? מלבד הסיבה שזו פעולה מהנה ומרגשת, ישנם יתרונות רבים. למשל, גיזום גבעול מצמח בוגר שכבר גדל לממדים מרשימים, יוכל להמשיך לצמוח אם תעבירו אותו למים ויעזור להמשך צמיחתו הבריאה של צמח האם. השרשה יכולה גם להציל או לתת הזדמנות נוספת לצמחים שנראים כמקרה אבוד, אז אל תמהרו לזרוק שורשים שבורים או נפולים. מעבר לכל זה, צמח שטיפחתם במים יכול להיות מתנה נהדרת לחברים ומשפחה, כמובן להעשיר את הבית ולהוסיף טוויסט לאוסף הצמחים שלכם.
נרשמתם כבר לניוזלטר שלנו? יאללה בואו להרשם >>
כך תעשו את זה נכון
תהליך ההשרשה הוא יחסית פשוט, כל שאתם צריכים הם:
מספריים, צנצנת עם מים וצמח כמובן, האהובים עלינו הם הפוטוס, הקיסוס והפילאה.
בשלב הראשון, הסתכלו היטב וראו כי הגבעול מורכב מהרבה מפרקים. מהו מפרק? אזור מפגש בין שני גבעולים. בעת לקיחת ייחור, חיתכו באלכסון את הגבעול קרוב מתחת למפרק. האורך המרבי של הייחורים שונה מצמח לצמח, אך רצוי שיהיו לפחות 3 מפרקים בין העלה למקום החיתוך.
בשלב השני, הסירו בעדינות עלים העלולים למצוא עצמם בתוך המים, דאגו כי לפחות שני מפרקים יוכלו להיות מתחת למים.
בשלב השלישי, הכניסו את הייחור לצנצנת, מקמו באזור מואר בבית אך ללא שמש ישירה כיוון שהיא עלולה לפגוע בשורשים.
הגענו לשלב הרביעי והמאתגר ביותר, היו סבלניים, בדקו את צמיחת השורשים על בסיס שבועי. מומלץ להחליף מים אחת לכמה ימים ולדאוג להוסיף מים כשהמפלס יורד. מים חדשים תורמים לבריאות מערכת השורשים ולאסתטיקה של הצמח החדש שלכם.
אנחנו מאוד אוהבות את מראה השורשים והצמח במים, אם בכל זאת תעדיפו להעביר את הצמח לאדמה מומלץ לחכות בין 4-6 שבועות בכדי לתת לשורשים להתפתח בצורה מספקת. יש הממליצים להשתמש בהורמון השרשה איתו יש סיכויי ההצלחה גבוהים יותר, אנחנו מגיעות לתוצאות מרהיבות גם בלעדיו. כדאי לדעת שיש צמחים שבהם ההשרשה ממש קלה, כמו אלו שהמלצנו לכם, ויש כאלה שסיכויי ההצלחה שלהם נמוכים יותר. ככל שתתנסו תבינו מה עובד לכם טוב יותר, אנחנו תמיד ממליצות ללכלך את הידיים ולנסות! מה טוב יותר מצמח אחד מופלא? התשובה ברורה, לא? הרבה צמחים מופלאים!
הטור נכתב על ידי דורית פרוביזור וחן בוגין, בעלות סטודיו One Two Tree המתמחה בהכנסת צמחייה לחללים אורבניים.
יש לכם רעיון? מחשבה? סיפור שתרצו לספר לנו? כתבו לנו ~>