במסגרת אירועי Art Basel שמתקיימים במיאמי, משרד האדריכלים המפורסם הקים גלריה ווירטואלית מיוחדת המוקדשת כולה ל-NFT, כך זה נראה
NFTism: זאהה חדיד אדריכלים פותחים גלריה חדשה, מנחשים מה יוצג בה?
גלריית 'NFTism' נפתחה השבוע במסגרת Art Basel Miami Beach, על ידי ZHA והיא חוקרת אדריכלות ואינטראקציה חברתית ב-metaverse. "מרחבי סייבר הם למעשה סביבות וירטואליות המאפשרות תקשורת בין אדם לאדם באמצעות רשתות מחשבים" מסבירים ב- ZHA, "הטכנולוגיות הנוכחיות מאפשרות למרחבים האלה להיות תלת ממדיים, עשירים באינטראקציה, מרתקים חברתית וחושית, ואף נגישים. באמצעות מגוון מכשירים, באמצעות דפדפנים במחשבים, אפליקציות לניידים וטלוויזיות חכמות."
מרחבי הסייבר עליהם הם מדברים כבר הפכו לחלק מחיינו והם אלה העומדים בבסיס המטאברס, סביבה דיגיטלית המחברת חוויות מרחביות ואינטראקציה של אותם מרחבים עם תשתיות חברתיות, גיבוש קהילתיות ותשתיות כלכליות תומכות. המטאברס תומך בצורות חדשות של ייצור תרבותי והתנסות שקשורה אליו כמו אמנות דיגיטלית ומוזיאונים ליצירה ווירטואלית.
לפני כחצי שנה גלריית Nagel Drexler חברה לאמן הדיגיטלי Kenny Schachter כדי לאצור את התערוכה הראשונית שלהם המוקדשת לאמנים העובדים עם טכנולוגיות בלוקצ'יין ו-NFT: 'פירורי לחם: אמנות בעידן ה-NFTism'. שיתוף הפעולה ביניהם הוביל לאחר מכן לניסוח הקונספט שמוצג כעת ב-Art Basel 2021. הרעיון נלקח הפעם צעד אחד קדימה עם קיר LED המציג חלל גלריה אינטראקטיבי הממוקם במטאברס.
לצד עיצובים מרחביים של Zaha Hadid Architects (ZHA) המתמקדים בחוויית משתמש, אינטראקציה חברתית וקומפוזיציה דרמטית, האדריכלות הוירטואלית הזו מופעלת על ידי טכנולוגיות עיצוב פרמטריות שנבדקו בשטח. שילוב העיצובים של ZHA עם טכנולוגיות עיצוב ויצירת משחקים ווירטואליים, מייצר חוויות חדשות ומשפר את השימוש של הקהל הרחב.
NFTism, Art Basel Miami Beach, 2-4/12.
אוצרות: Kenny Schachter, עיצוב: Zaha Hadid Architects, בשיתוף חברת הטכנולוגיה המובילה JOURNEE